Anadolu Sigorta, zorlu bir tedavi süreci gerektiren kanserle mücadelede sigortalılarının yaşamını kolaylaştıracak bir hizmet başlattı. Türkiye’de ilk kez Anadolu Sigorta ve Europ Assistance işbirliğiyle sunulan ‘Senin Yanında’ asistans hizmetiyle, kanser tedavisi gören sigortalıların günlük yaşamda gereksinim duyduğu önemli ihtiyaçlar karşılanıyor.

23 Eylül tarihinde Europ Assistance Türkiye CEO’su Stefano Sarti ve Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken’in katıldığı imza töreni sonrası hayata geçen asistans hizmeti; kanser tedavi teminatı içeren poliçeye sahip tüm sağlık sigortalılarını kapsıyor. Hizmet; kemoterapi ve radyoterapi gören sigortalıların ilgili merkezlere naklinin yanı sıra evde bakım destek hizmeti, pediatrik onkolojide sosyal destek, kanser tarama, tedavi gören sigortalıların evcil hayvanlarının bakımı gibi çeşitli destekleri de içeriyor.

Anadolu Sigorta ve Europ Assistance işbirliğiyle hayata geçirilen ve Türkiye’de bir ilk olan ‘Senin Yanında’ asistans hizmeti, kanser hastası olan sigortalıların günlük yaşantıları içinde ihtiyaç duyabilecekleri destekleyici hizmetleri kapsıyor. Anadolu Sigorta kanser tedavi teminatı içeren sağlık sigortası poliçesi sahiplerine verilen bu hizmetler arasında kanserin etkileriyle mücadele ve koçluk, ikinci görüş, kemoterapi ve radyoterapi için ilgili merkezlere nakil hizmeti, evde bakım destek hizmetleri, pediatrik onkolojide sosyal destek, kanser tarama ve evcil hayvan bakımı yer alıyor. Bu kapsamda sunulan hizmetlerin organizasyonu, asistans firması tarafından sağlanırken, yalnızca hizmet bedeli sigortalılara ait olacak.

Kanserin Etkileri ile Mücadele ve Koçluk’, sağlıklı beslenme hakkında bilgilendirme, hastalık psikolojisiyle mücadele hakkında bilgilendirme, kanserle ilgili faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla ilgili bilgilendirme ve estetik (tıbbi olmayan) ve kozmetik hizmetleri kapsıyor. Sağlıklı beslenme hakkında bilgilendirme hizmeti asistans firmanın anlaşmalı diyetisyenleri tarafından telefonla veriliyor. Kişisel beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi, gıda endüstrisiyle ilgili soruların genel hatlarıyla cevaplandırılması, hastalık tedavisine yönelik uygulanması gereken tıbbi beslenme tedavileri ve kişiye özgü beslenme programları hakkında genel bilgilendirme gibi hizmetler içeriyor.

Hastalık psikolojisi ile mücadele hakkında bilgilendirme, sigortalıların teşhis, tedavi veya rehabilitasyon sürecinde ihtiyaç duyabileceği desteğin ve bilgilendirmenin telefonda psikolog tarafından verilmesi hizmetini sağlıyor. Kanserle ilgili faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar hakkında bilgilendirme, kanserden korunma, kanser tedavisi, kanserli hasta ve ailelerine destek hizmeti veren resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları, iletişim bilgileri ve konuyla ilgili sürdürdükleri faaliyetler hakkında telefonla bilgi verilme sürecini kapsıyor. Estetik (tıbbi olmayan) ve kozmetik hizmetler ise peruk temini ve bakımı hakkında bilgilendirme, organik makyaj malzemeleri temini, bakımlı görünüm için makyaj teknikleri kursu gibi sigortalıların tedavi sürecinde ihtiyaç duyacağı tıbbi olmayan estetik ve kozmetik hizmetler hakkında bilgi konularını içeriyor.

Anadolu Sigorta sağlık sigortası poliçesine sahip olan kanser hastalarına sunulan diğer asistans hizmetleri arasında, kanser tanısı veya ön tanısı konan sigortalıların hastalıklarıyla ilgili detaylı bilgi edinmeleri ve tedavilerinin yeterliliği konusunun araştırılmasına imkân veren ‘İkinci Görüş’ hizmeti yer alıyor. Bu hizmet, hem yurt içinde hem de yurt dışında doktor raporu, tetkik sonuçları gibi gerekli evrakların sigortalılar tarafından temin edildikten sonra, sigortalıların tıbbi dosyasının, konunun uzmanı Türk ve/veya yabancı hekimlerin görüşüne sunulması suretiyle sağlanıyor.

‘Kemoterapi ve Radyoterapi İçin İlgili Merkeze Nakil Hizmetleri’ ile sigortalıların talep etmesi durumunda ilgili merkeze sigortalının nakli organize ediliyor. Nakiller, sigortalıların bedensel zarar ya da hastalığına uygun bir araç ile taksi, engelli aracı veya nakil ambulansı ile gerçekleştiriliyor.

‘Evde Bakım’ destek hizmetleriyle sigortalıların, ameliyat, kemoterapi veya radyoterapi sonrası ihtiyaç duyacağı evde bakımı için konutuna hemşire, doktor veya hasta bakıcı gönderilmesi hizmetleri organize ediliyor.

Pediatrik Onkolojide Sosyal Destek’ kapsamında 0-18 yaş arası kanser tanısı konmuş çocuklar ve gençler için sosyal aktiviteler, eğlence, parti veya gezi organizasyonlarının yapılması, oyuncak, kitap ve benzeri hediyelerin temini gerçekleştiriliyor.

Kanser Tarama’ hizmetiyse, sigortalıların birinci derece akrabalarında da kanser olma olasılığı düşünülerek hazırlanan bir hizmet. Kanser olma olasılığının yüksek olduğu doktor raporu ile belgelenmesi durumunda ilgili kişilerin kanser tarama testlerinin yaptırılması işlemleri Anadolu Sigorta tarafından organize ediliyor.

‘Evcil Hayvan Bakımı’ hizmetiyle de kanser gibi bir hastalıkla savaşmaya başlayan sigortalıların ihtiyaç duyacağı, sahip oldukları evcil hayvanın yemeğinin ve suyunun temin edilmesi, temizliğinin sağlanması, bazı konularda eğitim gibi birçok destek veriliyor.